Posavec o pobjedi na izborima: Nisam očekivao takav postotak

Vijesti 28. stu 202122:07 > 22:32 2 komentara
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

S osvojenih gotovo 80 posto glasova Matija Posavec uvjerljivi je pobjednik nedjeljnih prijevremenih izbora za međimurskog župana, uz nisku izlaznost od oko 28 posto, a Posavec je izjavio kako nije očekivao takav postotak.

Ovo je četvrta uzastopna izborna pobjeda Matije Posavca za međimurskog župana.

Dužnost župana obnašao je u tri mandata zaredom, a u rujnu je dao ostavku nakon što je osumnjičen u korupcijskoj aferi i priveden zbog sumnji u primanje mita, zlouporabu položaja i trgovanje utjecajem.

Vlada RH raspisala je prijevremene izbore. Posavec  je dva mjeseca izbivao iz javnosti, nakon čega se kandidirao za novi mandat na čelu Međimurske županije i još jednom dobio povjerenje birača.

Prema privremenim rezultatima koje je objavilo Državno izborno povjerenstvo (DIP), a nakon obrađenih svih 157 biračkih mjesta, Posavec je osvojio 21.847, odnosno 79,11 posto glasova birača.

Nakon objave rezultata, Posavec je rekao da nije očekivao takav postotak.

„Vjerujem da otkako je hrvatske države, na regionalnoj razini nigdje nikad nije bio ovakav rezultat. Međutim, ovo nije moja pobjeda, ovo je pobjeda građana Međimurja. Ovo je pobjeda svih onih koji su od prvog dana pa proteklih više od dva mjeseca vjerovali u mene”, izjavio je Posavec. Dodao je kako se kandidirao upravo zbog građana i njihove podrške.

Ocijenio je kako je kampanja bila prljava, ali da oni koji su se bavili takvim kampanja u Međimurju nikad nisu dobro prolazili.

„To se vidi očito na boljim očekivanjima mojih protukandidata koji su se služili takvim stvarima, ali nema nikakve zamjerke, sve je to dio političkog folklora i nastavljamo dalje s radom”, poručio je Posavec.

Na primjedbu da ga očekuje pravni postupak, Posavec je odgovorio kako je tu još uvijek sumnja, a ne krivnja.

„Puno je bilo špekulacija, puno kalkulacija, a ono što je u ovome trenutku službeno je da se ja za nešto sumnjičim. Dokazi, konkretne stvari i u konačnici što će biti od svega toga, bit će poznato kad bude gotova istraga”, istaknuo je Matija Posavec

U izbornoj je utrci za župana Međimurske županije bilo ukupno četvero kandidata.

Reformistica Sandra Herman osvojila je 2.179 glasova, odnosno 7,89 posto, Fokusov Darko Zver osvojio je 2.164 glasova, što je 7,83 posto, dok je nezavisni Mladen Novak dobio povjerenje 1092 birača, odnosno 3,95 posto.

Na današnjim izborima za međimurskog župana glasovalo je ukupno 27.613 građana, što je 28,98 posto od ukupnog broja birača u Međimurju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare