Puljak o izborima: Razgovaramo s raznim partnerima kako smijeniti HDZ

Vijesti 09. sij 202310:03 1 komentar
N1

Gradonačelnik Grada Splita, Ivica Puljak, gostovao je u Novom danu i komentirao uvođenje besplatnog obroka u osnovne škole, ali i najave velike koalicije koja će se formirati prije parlamentarnih izbora koji su na rasporedu iduće godine.

Govoreći o uvođenju besplatnog obroka u škole u Splitu, gradonačelnik je rekao da je to bilo izazovno za organizirati, jer većina splitskih škola nema ni kuhinju ni blagovaonicu. “Ali nismo se žalili, nego smo zapeli i omogućili, zajedno s ravnateljima, da djeca imaju jedan besplatni obrok u školama od danas pa nadalje”, rekao je Ivica Puljak.

Gradska je uprava, kaže, s ravnateljima dogovorila da će u prijelaznom periodu ravnatelji sami organizirati prehranu. “Oni su onda rekli koliko im treba sredstava za to pa ćemo organizirati javnu nabavu. Sa svim školama smo otprije u razgovorima kako da ih opremimo kuhinjama i blagovaonicama”, rekao je Puljak.

Dodao je da je suradnja s ravnateljima jako dobra, ali da je bila jedna ravnateljica koja se nije slagala s napucima i koja je kritizirala gradsku vlast što škole nemaju kuhinje i blagovaonice, ali ona je, kaže, članica HDZ-a.

“Roditelji su dosta zadovoljni. Još će tu biti potrebno dosta vremena i sredstava da izgradimo kuhinje, da se opreme osobljem, da se zaposle novi kuhari i ostalo osoblje, uz strpljenje svih djelatnika koji imaju dodatnu odgovornost i strpljenje roditelja, radi se o jednom dobrom projektu. Mislim da ćemo uz njihovu dobronamjernost i strpljenje uspjeti sve napraviti jer ovo je dobar projekt”, rekao je Puljak.

Osim što je dobar, projekt besplatnih obroka u školama i financijski je zahtjevan, kaže splitski gradonačelnik, kazavši da će biti potrebno ulaganje nekoliko stotina milijuna kuna, za što će podići kredit, a dio sredstava će se financirati iz fondova Europske unije.

O izborima

Komentirao je i planove stranke kojoj je na čelu za parlamentarne izbore, koji se trebaju održati iduće godine.

“Što se tiče nacionalnih izbora, stranka Centar kao i ja kao njezin predsjednik, uvijek smo spremni na to da se sutra dogode izbori, razgovaramo s raznim partnerima kako smijeniti HDZ jer on je jedini koji sprečava da ova zemlja postane moderna i napredna europska zemlja”, rekao je Puljak.

Upitan je li moguća velika protuhadezeovska koalicija, koju najavljuje SDP, Puljak je rekao da on ne vjeruje u velike koalicije u kojima će se sastati one političke opcije koje imaju potpuno suprotne i nekompatibilne ideje.

“Treba o svemu razgovarati, sa svim partnerima koji se slažu da se smijeni HDZ, ali i o drugim idejama kako treba izgledati moderna Hrvatska. U kojem ćemo obliku izaći na izbore još treba razgovarati i vjerujem da ćemo dovoljno rano prije izbora obavijestiti javnost”, rekao je Puljak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare