Saznajte kako možete dobiti savršeno kuhana jaja.
Sastojci za šest osoba:
– 1,5 žlice soli
– 90 ml. octa
– 2,2 l vode
– 12 jaja
Priprema:
U većem loncu pomiješati sol, ocat, vodu i pustiti da prokuha.
Rešetkastom žlicom dodavati jedno po jedno jaje, pažljivo, da ih ne polupate. Smanjiti temperaturu na vrlo blago kuhanje i kuhati 14, pazite 14 minuta.
Kuhana jaja izvaditi iz vrele vode i staviti ih u ledenu vodu, ili pustiti da hladna voda ide preko njih, hladiti ih 15 minuta.
Prije spuštanja jaja u vrelu vodu, oprati ih i ostaviti oko pola sata na sobnoj temperaturi, jer ako hladna jaja stavite u vrelu vodu, popucat će zbog velike razlike u temperaturi.
Ako zagrijavate jaja zajedno s vodom, kuhajte ih točno 5, ali 5 minuta i odmah ih hladite ledenom vodom, dobit ćete isto ovako lijepo kuhana jaja.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!