Iako se svo voće smatra zdravim na određenoj razini, postoji jedno koje se smatra boljim od ostalih.
Najzdravije voće je rajčica.
Rajčice su nutritivno bogate i pružaju izvrstan izvor antioksidansa, osobito likopena, koji je povezan sa smanjenim rizikom od srčanih bolesti i raka, piše Women’s Health.
Likopen se posebno dobro apsorbira kad se rajčice kuhaju, što čini umake od rajčica, paste i juhe odličnim izborom za unos hranjivih tvari.
Njihova ravnoteža vlakana i hidratacije također podupire zdravlje crijeva i probavu.
Također može pomoći kombiniranje rajčica sa zdravom masnoćom, poput maslinovog ulja, kako bi se poboljšala apsorpcija hranjivih tvari.
Rajčice su također bogate vitaminom C, kalijem, folatom i vitaminom K.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!