Želite se prestati debljati? Ovo je pet vrsta voća koje treba jesti svaki dan

Lifestyle 21. lip 202421:46 0 komentara
Voće
Unsplash/ilustracija

Voće i povrće u našoj prehrani pomoći će našem zdravlju, dok će određena voća imati poseban učinak ako pokušavate izgubiti kilograme.

Borovnice

BMJ studija iz 2016. godine koja je provedena na više od 100 000 muškaraca i žena, otkrila je da potklase snažnih antioksidansa zvanih flavonoidi koji se nalaze u odabranom voću i povrću mogu spriječiti debljanje, piše The Healthy.

Najzdravije voće s najvećim učinkom na održavanje težine bilo je prepuno flavonoida zvanih antocijanini, kojima obiluju borovnice

Otprilike 60 grama borovnica sadrži 10 miligrama antocijanina, koji kroz periodu od četiri godine pomažu sa mršavljenjem. Jedenje hrane bogate flavonoidima može nam omogućiti da se prije osjećamo siti i izbjegavamo drugu manje zdravu hranu koja može dovesti do debljanja.

Jabuke

Jabuke su bogate flavonoidnim polimerima, a također su prepune vlakana, što ih čini jednim od najzdravijih voća za mršavljenje. Jedite ih s kožom kako biste dobili više vlakana, antioksidansa i bolju kontrolu šećera u krvi. Boljom kontrolom šećera u krvi smanjit će se želja za hranom i prejedanjem te će pomoći u zaštiti od dijabetesa.

Kruške

Kruške također mogu spriječiti debljanje, prema BMJ studiji, a to je uvelike zbog flavonoidnih polimera i vlakana. Voće koje je bogato flavonoidnim antioksidansima i vlaknima odličan je izbor jer nam vlakna pomagažu s osjećajem sitosti.

Jagode

Jagode pomažu u održavanju težine iz istog razloga kao i borovnice: bogate su antocijanima. Jagode su uz zelene jabuke, kruške, maline i bobičasto voće među najboljim voćem za regulaciju tjelesne težine ne samo zato što su manje slatke, već sadržavaju i puno flavonoida.

Paprike

Premda ih mnogi ljudi svrstavaju u povrće, paprike su voće. Paprike spadaju među najzdravije voće, te mogu pomoći u zaustavljanju debljanja ako se jedu svakodnevno, prema istraživanju.

Paprika može čak i potaknuti mršavljenje. Kapsaicin, komponenta koja čili papričici daje ljutinu, potiče bijele masne stanice da se pretvore u smeđu mast koja sagorijeva energiju, pokazalo je jedno istraživanje provedeno na štakorima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!