Juha bogata vitaminima i antioksidantima.
Sastojci:
– 1 žlica maslinovog ulja
– 1 crni luk, sitno nasjeckani
– 2 režnja bijelog luka, sitno nasjeckanog
– 800 mililitara pilećeg ili temeljca od povrća
– oko kilogram svežeg špinata ili približno smrznutog
– 1 krumpir, oljušten i nasjeckan
– sol i papar po ukusu
– 1 žličica kumina ili drugog začina po izboru.
Priprema:
Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu na srednjoj temperaturi. Dodajte crni i bijeli luk i sotirajte 5 minuta ili dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.
Ulijevajte temeljac, dodajte krumpir i špinat i pričekajte da zavrije. Možete koristiti i 800 ml vode umjesto temeljca.
Smanjite temperaturu i kuhajte 10 do 15 minuta, odnosno dok krumpir ne omekša, a potom sklonite sa štednjaka i pustite da se malo ohladi.
Uz pomoć ručnog blendera napravite glatku smjesu ili ulijte u električni blender i uradite isto.
Vratite u lonac, začinite i ponovo zagrijte juhu.
Ovaj recept je samo jedna moguća varijanta, a u ovu mješavinu možete dodati mrkvu, celer, karanfilić, muskatni oraščić ili druge temeljce, poput goveđeg.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
#related-news_1
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!