Recept za juhu od špinata

Cooking 23. svi 202308:37 0 komentara
Shutterstock/Ilustracija

Juha bogata vitaminima i antioksidantima.

Sastojci:

– 1 žlica maslinovog ulja

– 1 crni luk, sitno nasjeckani

– 2 režnja bijelog luka, sitno nasjeckanog

– 800 mililitara pilećeg ili temeljca od povrća

– oko kilogram svežeg špinata ili približno smrznutog

– 1 krumpir, oljušten i nasjeckan

– sol i papar po ukusu

– 1 žličica kumina ili drugog začina po izboru.

Priprema:

Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu na srednjoj temperaturi. Dodajte crni i bijeli luk i sotirajte 5 minuta ili dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.

Ulijevajte temeljac, dodajte krumpir i špinat i pričekajte da zavrije. Možete koristiti i 800 ml vode umjesto temeljca.

Smanjite temperaturu i kuhajte 10 do 15 minuta, odnosno dok krumpir ne omekša, a potom sklonite sa štednjaka i pustite da se malo ohladi.

Uz pomoć ručnog blendera napravite glatku smjesu ili ulijte u električni blender i uradite isto.

Vratite u lonac, začinite i ponovo zagrijte juhu.

Ovaj recept je samo jedna moguća varijanta, a u ovu mješavinu možete dodati mrkvu, celer, karanfilić, muskatni oraščić ili druge temeljce, poput goveđeg.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

#related-news_1

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!