Oglas

Tri mesarska trika koji će vam pomoći smanjiti račun za hranu

author
N1 Info
15. ožu. 2024. 13:24
pexels-federico-arnaboldi-6138720
Pexels | Pexels

Nije tajna da manje koštaju uglavnom oni komadi mesa koje je potrebno dulje kuhati.

Oglas

Svinjska lopatica, goveđa potkoljenica i pileći batak jeftiniji su od manje masnog mesa poput svinjskog lungića, odreska ili pilećih prsa.

Masniji komadi imaju više okusa


Jedan britanski mesar rekao je za The Sun: "Masniji komadi imaju više okusa i možete ih staviti u štednjak i napraviti fino jelo za sitan novac."

Također preporučuje janjeća prsa, koja se mogu sporo kuhati na laganoj temperaturi, a zatim dovršiti na jakoj vatri kako bi postali hrskavi.

Jetrica, bubrezi, jezik i srce nekada su bili simbol štedljivog kuhanja


A ova teška gospodarska vremena mogla bi samo najaviti njihov povratak.

Konzumiranje iznutrica je savršen izbor za pristupačan život, ali i najjeftiniji način da dobijete proteine iz mesa.


Dalje, janjeća iznutrica je obično jeftinija od goveđe, a janjeće srce ima vrlo blag okus te je narezano na tanke ploške savršeno meso za prženje.

Tražite mesara dodatke


Zamolite mesara da vam očisti pile, samelje mljeveno meso s većim udjelom masti ili čak ubaci malo besplatnih kostiju da napravite juhu punu hranjivih tvari.

One se mogu koristiti kao temeljac za fine i jeftine juhe ili variva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama