Hrvatska stranka prijavila Izetbegovića zbog govora mržnje i prijetnji

Regija 29. srp 202219:21 1 komentar
N1

Hrvatska republikanska stranka (HRS) podnijela je u petak kaznenu prijavu protiv predsjednika vodeće bošnjačke Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića i dvojice bošnjačkih aktivista zbog govora mržnje prema Hrvatima te prijetnji sukobima i ratom.

Izetbegović je ranije ovoga tjedna izjavio kako se naoružani Bošnjaci prebrojavaju, bivši ministar energetike, industrije i rudarstva Reuf Bajrovič prijeti sukobima, nasiljem i ratom na Twitteru, a slične poruke upućuje i direktor memorijalnog centra u Srebrenici Emir Suljagić.

VEZANE VIJESTI

“Danas je u tužiteljstvo otišla kaznena prijava protiv odgovornih za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti. Ako se već bore za BiH, onda moraju biti spremni i na pravnu odgovornost te iste BiH”, rekao je predsjednik HRS-a Slaven Raguž na Facebooku.

Čelnik stranke koja je članica Hrvatskog narodnog sabora, krovne političke organizacije Hrvata u BiH, objavio je presliku prijave uz koju je dostavljeno dvadeset stranica dokaza.

Po njegovim riječima, istupi Izetbegovića, Bajrovića i Suljagića te ovotjedni prosvjedi u Sarajevu gdje je jedan od prosvjednika rekao kako svi Hrvati u BiH mogu stati u dva željeznička vagona, govori o kulminiranju antihrvatske histerije.

“Ako je BiH pravna država, kako kažu, red je da za to i odgovaraju”, rekao je Raguž.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare