Vozilom pokušao ući u sjedište CIA-e, agenti ga upucali

Svijet 04. svi 202108:58
NBC News via REUTERS

Agenti američkog FBI-ja otvorili su u ponedeljak navečer vatru na muškarca ispred sjedišta CIA-e u Langleyju u Virginiji.

Vlasti navode da je muškarac oko 18 sati po lokalnom vremenu pokušao vozilom ući u objekt, ali da nije uspio proći glavni ulaz koji je smješten daleko od zgrade agencije.

Agenti su pokušali pregovarati s muškarcem satima i naposljetku su odlučili ukloniti njegov automobil. Vozač je navodno izašao iz automobila s oružjem i tada su ga agenti upucali. Njegovo zdravstveno stanje trenutno nije poznato.

Postoje izvještaji da je muškarac rekao da je u automobilu imao eksploziv, ali za to nema potvrde. Službenici FBI, također, navode da je muškarac možda bio mentalno poremećen i da je moguće da je u prošlosti pokušao ući u kampus CIA-e.

„FBI ozbiljno shvaća sve incidente pucanja koji uključuju naše agente ili članove radne grupe. Proces revizije je temeljan i objektivan i provodi se onoliko brzo koliko je  moguće u danim okolnostima“, navodi se, između ostalog u priopćenju.

Sigurnosne mjere u vladinim zgradama u okolici Washingtona izuzetno su pooštrene ove godine od nereda na američkom Kapitolu u siječnju. U travnju je policajac Kapitola ubijen, a još jedan ozlijeđen kada je muškarac pokušao udariti svojim automobilom u barijeru koja okružuje zgradu Kongresa i sjedište zakonodavnog ogranka američke savezne vlade.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar