Butković: Pregovori s hakerima ne dolaze u obzir

Vijesti 23. srp 202412:18 0 komentara
Zeljko Hladika/PIXSELL

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u utorak rano ujutro posjetio je Zračnu luku Sveti Jeronim u Splitu, koja se od prethodne noći nalazi pod hakerskim napadom i otežano funkcionira. Butković je potvrdio da se radi o napadu vrlo sličnom onome na KBC Zagreb, ali da država nema namjeru pregovarati s hakerima.

“Dešifrirane su poruke u kojima se poziva na pregovore, slično kao u slučaju bolnice Rebro. No to ne dolazi u obzir i nećemo ići tim putem. Sustav zračne luke se podiže, krećemo od nule i struka radi na tome, a u međuvremenu će se raditi “ručno” – otežano jer se radi o špici sezone, ali će se raditi”, rekao je Oleg Butković u izjavi za Radio Dalmaciju, prenosi tportal.

#related-news_0

Stigla i SOA

Potvrdio je da se u zračnoj luci nalaze pripadnici MUP-a i SOA-e, odnosno Odjela za kibernetičku sigurnost, koji provode istragu.

“Živimo u takvim vremenima i moramo se priviknuti na ovakve događaje, na koje se odgovori bruse na europskoj i svjetskoj razini. Nismo bez iskustva, pratimo trendove i kao država se možemo ravnopravno nositi s njima”, zaključio je Butković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

#related-news_1

#related-news_2

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!