Dimitrijević o slučaju Žalac i uhićenjima: Logično je da će akcija biti još

Vijesti 21. stu 202110:04 0 komentara
N1

Ivanka Toma, novinarka Jutarnjeg lista i Andrej Dimitrijević, novinar Telegrama, gostovali su u Točki na tjedan i komentirali aktualnosti.

Komentirajući slučaj uhićenja oko slučaja Agrokor, kao i slučaj uhićenja bivše ministrice Žalac, gosti u studiju Nataše Božić rekli su da je blamaža Državnog odvjetništva velika.

VEZANE VIJESTI

“Cijeli slučaj govori da Državno odvjetništvo dugo ne radi svoj posao kako treba, na slučaju Agrokor se pokazalo neznanje da vode veliki slučaj kako treba, a u slučaju Žalac da neke stvari ne žele raditi kako treba. Presudu o Agrokoru će čitati generacije koje neće imati pojma što je Agrokor ni tko je Ivica Todorić”, rekla je Toma.

Većina aktera na političkoj sceni, komentirajući te slučajeve, rekli su da je tajming zanimljiv. Dimitrijević je rekao da se u slučaju Gabrijele Žalac radi “ukupno o sigurno dvije godine nečinjenja izvida, koji su bili aktivni pa nisu”.

“To je trebala gospođa Marušić reći na press konferenciji – kad se krenulo, zbog čega, a na kraju smo dobili informaciju da nisu imali opravdanu sumnju i nisu mogli postupati. Sramotno je da zaobilaznim putem ova informacija dolazi do europskog tužiteljstva”, rekao je Dimitrijević, koji je OLAF-u i prijavio cijeli slučaj vezan za bivšu ministricu.

“Očigledno da je taj predmet Žalac politički bio vrući krumpir za DORH. I nije mi jasno, ako im je već to bilo nezgodno raditi zbog političke težine, pa prebaciš to na europsko tužiteljstvo, ali oni ni to nisu napravili”, rekla je Toma, a Dimitrijević je dodao da očekuje još akcija.

“Logično je da će akcija biti još i da će se još slučajeva istraživati”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!