Djeca zaražena salmonelom i E. coli u hotelu u Malom Lošinju: “Kontaktirali smo odvjetnike”

Vijesti 13. kol 202416:36 0 komentara
Hitna pomoć
Ivana Ivanovic/PIXSELL

U hotelu u Malom Lošinju navodno se pojavila bolest salmonele i E. coli, nakon što se više roditelja požalilo da njihova djeca imaju probleme. Slučajevi su potvrđeni kod desetero djece, no roditelji smatraju kako se broj penje i do 32, a zbog svega su se zajednički organizirali i obratili se odvjetniku.

“Kontaktirali smo odvjetnike jer iz hotela ne govore ništa, ne možemo doći do nalaza sanitarne inspekcije ako je gotov, svugdje nailazimo na zid. Prema našim informacijama, zaraženo je 32 djece. Svi salmonela, a neki uz to i E. coli. 21 je iz Zagreba i Zagrebačke županije, petero iz Varaždina i Čakovca, dvoje iz Austrije, dvoje iz Njemačke i dvoje iz Krapinsko – zagorske županije. Još dvoje djece iz Austrije čekaju nalaze”, ispričao je Stipo Sičaja, otac dječaka koji se zarazio salmonelom. Djeca koja su se zarazila zaprimljena su u Klinici za infektivne bolesti ‘dr. Fran Mihaljević’.

“S anamnestičkim podatkom boravka u navedenom hotelu, u Kliniku za infektivne bolesti “Dr.Fran Mihaljević” javilo se 20-ak djece sa simptomima infekcije gastrointestinalnog sustava. Bolest je karakterizirana različitom težinom kliničke slike i različito izraženim simptomima (vrućica, mučnina, povraćanje, proljev, bolovi u trbuhu, dehidracija). Liječenje se najvećim dijelom provodi putem dječjih dnevnih bolnica”, navode iz bolnice.

Oglasio se HZJZ

Jedan otac djece iz Austrije navodi kako su bili u susjednom hotelu u istom vlasništvu, a zarazili su se jer su ručali u spornom hotelu. Iz HZJZ-a navode kako se može govoriti o tridesetak slučajeva, ali je istraga još u tijeku, navode 24sata.

“Istraživanje epidemije je u tijeku, a prijave oboljelih stižu kako se djeca obraćaju liječnicima, a liječnici nama pošalju prijave. Dodatno, neki se niti ne obrate liječnicima (npr. u slučaju blažih simptoma) tako da nema niti službenih prijava, ali saznajemo za njih također neslužbeno. Stoga molimo za razumijevanje da smatramo nepotrebnim na ovakav način izvještavati o broju oboljelih, sve do završetka istraživanja i obrade kompletne epidemije. Trenutno možemo govoriti o tridesetak oboljelih. Za ostale detalje najbolje je obratiti se Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko goranske županije, ali tek nakon završetka obrade kompletne epidemije”, navode.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!