DP za Penavu unajmio luksuzni stan od 1.200 eura mjesečno. Ni u stranci ne znaju što će mu

Vijesti 28. kol 202409:02 > 09:42 0 komentara
Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava potpisao je kao ovlaštena osoba u ime stranke krajem travnja ove godine ugovor s najmodavcem Slavkom Gašparovim o zakupu nekretnine veličine oko 85 kvadratnih metara, u luksuznoj zgradi u Zagrebu u Veslačkoj ulici.

Vijest o tome u utorak je objavio tjednik Nacional.

Radi se o stanu s dvije garaže koji DP plaća 1.200 eura mjesečno, a prema navodima Penavinih kolega, radi se o stanu koji koristi on osobno.

Tihe djelatnosti

U ugovoru doslovno stoji kako se nekretnina iznajmljuje za obavljanje »tihih registriranih djelatnosti za Domovinski pokret, ali u vrhu stranke smatraju da Penava prostor koristi za vlastiti boravak, pa nije jasno tko zapravo i za što točno koristi tu nekretninu, piše Novi list.

Iako ima pravo na stan sukladno funkciji potpredsjednika Hrvatskog sabora, ili pravo na naknadu troškova za stan koju država zastupnicima izvan Zagreba plaća 650 eura mjesečno, predsjednik DP-a odlučio se, čini se, na drugi model rješavanja svog stanovanja dok boravi izvan Vukovara, gdje on i njegova obitelj imaju prebivalište.

Ugovor je potpisan na godinu dana, a riječ je o stanu na trećem katu zgrade u Veslačkoj ulici, koja je poznata po tome što se stanovi u njoj prodaju po cijenama od oko pet tisuća eura po kvadratu i u kojoj žive mnogi javnosti poznati građani, a kao najmodavci navode se spomenuti Slavko Gašparov, te Ivo Jurič.

Za objašnjenje ove situacije Novi list je jučer pitao i samog Penavu, koji nije odgovarao na pozive i poruke, dok je njegova PR-ovka Doris Drmak obećala poslati izjavu s objašnjenjem ove situacije koja financijski predstavlja trošak za stranku, no izjavu nismo dobili.

U svakom slučaju, u imovinskoj kartici Ivana Penave nije navedeno da ima ikakve veze s Veslačkom ulicom, a odgovor Sabora o tome nadoknađuju li mu se troškovi smještaja u Zagrebu, i na kojoj adresi, još čekamo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!