Državna inspekcija provela nadzor autotaksi prijevoza, ovo su najčešći prekršaji

Vijesti 04. ruj 202416:52 0 komentara
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Službenici Inspekcije cestovnoga prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, u zajedničkoj akciji s djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova, Porezne uprave te Državnog inspektorata Republike Hrvatske, proteklog su vikenda na splitskom području proveli akciju nadzora autotaksi prijevoza.

Utvrđen niz prekršaja

Tijekom proteklog petka i subote, provedeno je ukupno 116 nadzora te je utvrđen 71 prekršaj u području obavljanja autotaksi prijevoza.

Inspekcija cestovnoga prometa provela je 52 nadzora kroz koja su utvrđena 54 prekršaja te su izdane četiri mjere isključenja vozila iz prometa.

Najčešći prekršaji koji su utvrđeni tijekom nadzora odnose se na neposjedovanje potvrde o ispunjavanju posebnih uvjeta za autotaksi vozilo, neposjedovanje dozvole za autotaksi prijevoz putnika koju izdaje lokalna samouprava odnosno Grad, ne posjedovanje potrebne opreme (vatrogasni aparat), neposjedovanje evidencije vozila kojima se obavlja autotaksi prijevoz, kao i uvjerenje o stručnoj osposobljenosti”, priopćili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Prekršaji koje su utvrdile druge službe koje su sudjelovale u ovoj akciji odnose se na neizdavanje računa, dok je primjerice tržišna inspekcija Državnog inspektorata utvrdila da su svi nadzirani subjekti registrirani za obavljanje usluga taksi prijevoza.

Inspekcija rada Državnog inspektorata utvrdila je kako su dvojica hrvatskih državljana nezakonito obavljali rad bez prijave na obvezno mirovinsko osiguranje. Utvrđen je i nezakonit rad dvojice stranaca, državljana trećih zemalja bez ishođene dozvole za boravak i rad i također bez prijave na obvezno mirovinsko osiguranje.

Inspekcija cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture priopćila je i da će samostalno ali i u suradnji s drugim tijelima, nastaviti s inspekcijskim nadzorima cestovnog prometa s ciljem upozoravanja prijevoznika na strogo poštivanje propisa, ali i pravovremeno informiranje korisnika o njihovim pravima u autotaksi prijevozu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!