Prijetnju urednici istražuje policija, Ivošević se ispričao: “Radit ću u tišini”

Vijesti 09. velj 202221:00 > 22:07 2 komentara
N1

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević koji se u srijedu našao na udaru javnih osuda zbog prijetnji urednici gradske rubrike Slobodne Dalmacije Nikolini Lulić navečer je javno priznao da je pogriješio te je odlučio povući se iz javnosti.

“Pogriješio sam kada sam na neprimjeren način razgovarao s novinarkom Nikolinom Lulić i na tome joj se još jednom ispričavam,” istaknuo je Ivošević na svojoj Facebook stranici.

Tumačeći svoj postupak, Ivošević je naveo kako mu se čini da “zaista ponekad ima problem u komunikaciji”.

“To se događa u situacijama u kojima se potpuno emotivno predam nekom poslu i lako u žaru argumentiranja pređem granicu koja se ne smije prelaziti,” istaknuo je Ivošević.

VEZANA VIJEST

Najavio je da će se posvetiti unaprjeđivanju komunikacijskih vještina kako se takve stvari ne bi ponavljale.

One stvari koje dobro radim, radit ću u medijskoj tišini i u sljedećem razdoblju se povlačim iz javnosti. O stvarima iz mog djelokruga komunicirat će gradske službe, kako je često bilo slučaj i do sada, napisao je Ivošević.

Prijetnju istražuje policija

Splitska policija potvrdila je da je srijedu popodne nakon objave u medijima da je dogradonacelnik Bojan Ivošević prijetio urednici Slobodne Dalmacije započela s istraživanjem.

Policija je u kratkoj izjavi navela da su odmah nakon objave priopćenja Slobodne Dalmacije započeli s mjerama i radnjama iz nadležnosti policije kako bi utvrdili ima li u tom slučaju elemenata kaznenog djela ili prekršaja koje se progoni po službenoj dužnosti.

Neslužbeno se doznaje da je tijekom popodneva policija saslušala urednicu gradske rubrike Slobodne Dalmacije Nikolinu Lulić, a najvjerojatnije bi tijekom večeri ili sutra ujutro trebao biti saslušan i dogradonačelnik Ivošević.

Ivošević je reagiravši na tekst objavljen u Slobodnoj Dalmaciji o sadnji stabala na Marjanu u nedjelju na mobitel nazvao urednicu Gradske rubrike Slobodne Dalmacije Nikolinu Lulić verbalno je vrijeđajući, zaprijetivši joj kako će im se krvi napiti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare