FOTO Oluja poharala i Slavoniju i Baranju, jedna osoba smrtno stradala

Vijesti 19. srp 202318:22 0 komentara
Ivan Baboselac

Olujni sustav koji je poharao Zagreb krenuo je prema istoku, javio je naš meteorolog Bojan Lipovšćak.

Mještani Slavonije i Baranje upozoreni su da ne izlaze iz kuća ako ne moraju.

Prema informacijama hitne medicinske pomoći, uslijed pada stabla na vozilo, u općini Cernik smrtno je stradala jedna osoba, javlja Civilna zaštita.

Kako je naveo MUP, na području Cerničke Šagovine je došlo do pada stabla na vozilo uslijed čega je 40-godišnji vozač smrtno stradao.

U Gradištu, pokraj Županje, izmjeren je udar vjetra od 180 km na sat koji je napravio znatnu štetu.

Ivan Baboselac

Nevrijeme praćeno kišom i jakim vjetrom zahvatilo je u srijedu navečer Vukovarsko-srijemsku županiju prouzročivši materijalnu štetu na stambenim objektima te poteškoće u prometu.

Ivan Baboselac

S pojedinih stambenih objekata i obiteljskih kuća jaki vjetar nosio je krovove i crijep, a problema je bilo i u prometu uslijed drveća i grana koje je uslijed nevremena palo na prometnice.

Po informacijama iz PU vukovarsko-srijemske u vrijeme nevremena dogodile su se dvije prometne nesreće na državnoj cesti D55 Vinkovci-Županja u kojoj su dvije osobe ozlijeđene te im je ukazana pomoć.

Dijelom prometnica uslijed pada drveća ili grana otežano se prometuje, a na terenu se nalaze dežurne službe koje rade na sanaciji stradalih područja.

Oluja i na sjeveru zemlje

Nevrijeme je zahvatilo i ostale županije. Županijski centar 112 Čakovec zaprimio je više desetaka poziva građana zbog granja na cestama, zasad nema dojava o većim štetama i problemima uzrokovanih nevremenom, stoji na službenim stranicama MUP-a.

Olujni vjetar i jaka kiša pogodili su područje Krapinsko – zagorske županije. Županijski centar 112 Krapina zaprimio je preko 300 poziva zbog srušenog drveća na prometnicama i javnim površinama. Na više stambenih objekata vjetar je odnio krov.

Zbog prolaska vremenske fronte povećat će se mogućnost dugotrajnijih pljuskova. Situacija će se smiriti u drugoj polovici noći na četvrtak ili u četvrtak rano ujutro. Najdulje će nemirno biti na jugu zemlje.

Razlog čestih nevremena ovog ljeta je neuobičajeno jak visinski vjetar (jet stream), koji je ljeti obično znatno slabiji. Pritom se jaki vjetrovi preklapaju s velikom atmosferskom nestabilnošću, što dovodi do stvaranja jačih i dugotrajnijih oluja. Opće vremenske prilike nad Europom idućih desetak dana neće se značajnije mijenjati pa očekujemo još pokoji val olujnog nevremena.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!