Problemi sa stranicom za upise u srednje škole: “Svake godine ista priča!”

Vijesti 04. srp 202409:24 > 09:55 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

U četvrtak ujutro pala je web-stranica za upis u srednju školu. Iz Carneta navode da je došlo do kratkotrajnog prekida u radu sustava te da sustav sada radi bez poteškoća.

Učenici se u četvrtak ujutro nisu mogli prijaviti na stranicu za upise u srednje škole jer je došlo do rušenja stranice.

Čitateljica N1 ranije je zvala Carnet gdje su joj rekli da “trenutno postoje poteškoće sa sustavom i nadležna služba radi na otklanjanju problema”.

“Strašno je to što dođe do pada stranice par dana prije kraja upisa, ali i što upisi tako dugo traju”, rekla nam je.

“Svake godine ista priča, pad sustava bilo za upise ili bilo što drugo. Toliko govorimo da je tehnologija napredovala, ali se uvijek pitamo zašto pred kraj uvijek padne sustav. Godinama traju upisi online, zar se to nije moglo poboljšati? Ako se dijete ne upiše zbog pada sustava što onda napraviti”, pita se čitateljica.

“Tijekom ranih jutarnjih sati došlo je do kratkotrajnog prekida rada sustava e-upisa. Sustav sada radi bez poteškoća te mu korisnici mogu pristupiti i provjeriti kako rangiraju na svojim ljestvicama poretka.

Napominjemo kako učenici mogu mijenjati svoje ljestvice prioriteta do 8. srpnja u podne, dok će konačni rezultati upisa biti objavljeni 10. srpnja”, odgovorili su na naš upit iz Carneta.

Upisi u srednje škola
Čitateljica N1

Više od 40 tisuća učenika ovih se dana upisuje u srednju školu.

Prijave srednjoškolskih programa za upis u nadolazeću školsku godinu krenule su 28. lipnja i traju do 8. srpnja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!