Počele su prijave za upise u srednje škole: Objavljene prve ljestvice

Vijesti 28. lip 202416:48 0 komentara
Pixabay / Ilustracija

Programe koji za upis provode dodatne provjere, učenici mogu prijavljivati do 1. srpnja u 16 sati.

Oko 40 tisuća učenika u sljedećih nekoliko dana mora odlučiti koju će srednju školu upisati. Online prijave za upise započele su ovoga petka, a učenici mogu prijavljivati škole do 8. srpnja u podne. Iznimka su škole koje provode prijemne ispite ili dodatne provjere, a za njih se prijave ranije zaključuju. Prve ljestvice poretka objavljene su u 14 sati.

Učenici škole prijavljuju kroz sustav srednje.e-upisi.hr, a planiran je broj upisnih mjesta za ukupno 48.135 učenika u 2.180 razrednih odjela. Prijaviti se može do šest programa, a na prvo mjesto treba staviti školu koju bi učenik najranije upisao. Program pored kojeg u stupcu “Najbolji odabir” stoji zelena kvačica je program za koji kandidat trenutno ostvaruje pravo upisa, piše Srednja.hr.

Programe koji za upis provode dodatne provjere, učenici mogu prijavljivati do 1. srpnja u 16 sati. Riječ je o osam škola u Zagrebu – I., III., V., X. i XV. gimnazija, Gimnazija Tituša Brezovačkog, Prirodoslovna škola Vladimira Preloga i Gimnazija Lucijana Vranjanina.

Konačne ljestvice poretka izlaze 10. srpnja, a učenici na kraju trebaju dostaviti i upisnice u školu. Što se tiče učenika koji su na produžnoj nastavi, ako su položili predmet i unesena im je ocjena, moći će odabrati obrazovni program do datuma zaključavanja odabira. Ako im ocjena nije zaključena do 8. srpnja, morat će čekati jesenski rok upisa.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!