Zagrebačka policija tijekom vikenda provodila akciju među vozačima, ovo je bio najčešći prekršaj

Vijesti 25. kol 202416:08 0 komentara
Matija Habljak/PIXSELL

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola kažnjeno 27 vozača.

Zagrebačka policija je drugog dana provodila preventivno represivnu akciju pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerenu na tzv. “četiri glavne ubojice u prometu“, a to su: vožnja pod utjecajem alkohola, prekoračenje brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji.

Pritom su utvrdili ukupno 208 prometnih prekršaja, od čega su 27 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 24 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, 39 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i 17 zbog nepropisnog korištenja mobitela.

Neslavni rekorderi

Najveće zabilježene koncentracije alkohola su kod 64-godišnjaka koji je upravljao vozilom autocestom A4 kod čvora Komin te mu je obavljenom kontrolom utvrđena koncentracija od 2,23 g/kg alkohola u organizmu

Iza njega slijedi 56-godišnjak koji je upravljao vozilom Branimirovom te mu je utvrđena koncentracija od 2,21 g/kg alkohola u organizmu. Kod 23-godišnjaka koji je upravljao vozilom Ksaverskom utvrđena je koncentracija od 2,1 g/kg alkohola u organizmu,

Jedan 33-godišnjak je u Vrapčanskoj ulici napuhao 1,98 g/kg alkohola u organizmu, dok je 62-godišnjak u Mikulićima napuhao 1,51 g/kg alkohola u organizmu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!