“Svjetonazor i ideologije ne bi trebali utjecati na temeljna prava žena”

Vijesti 13. svi 202209:11 > 12:09 0 komentara
Andrej Dimitrijević
N1

Novinar Telegrama Andrej Dimitrijević u Novom danu je komentirao slučaj trudnice Mirele Čavajde čija je situacija snažno potresla cijelu Hrvatsku. Također se osvrnuo i na SDP-ov prijedlog zakona o medicinskom prekidu trudnoće, navodeći da je nužno donijeti novi zakon.

Ističe da “svjetonazor i ideologije ne bi trebali utjecati na temeljna prava žena”. Podsjeća i na to to da je Ustavni sud rekao da je potrebno donijeti novi zakon, pa se osvrnuo na izjave s desnice koja poručuje da je i trenutni zakon dobar.

VEZANE VIJESTI

“Oni smatraju da je to ubojstvo, nešto što utječe na pronatalitetnu politiku, a ionako nas je malo. Plenković bi trebao biti čovjek i sjesti s oporbom i zajedno definirati kako bi taj zakon trebao izgledati. To je nešto što treba biti iznad ideologije i svjetonazora”, kazao je Dimitrijević.

Osvrnuo se i na stav predsjednika RH Zorana Milanovića o ulasku Finske u NATO savez, koji je rekao da će uložiti veto na pozivnicu Finskoj za članstvo sve dok se ne riješi problem Izbornog zakona u BiH.

“Milanović je teški populist koji koristi tragičnu situaciju u Ukrajini da bi perpetuirao neke svoje ideje koje će mu donijeti glasove, pogotovo u BiH. Mislim da je to krajnji cilj”, rekao je Dimitrijević.

“Mislim da je užasno glupo da se naš predsjednik bavi ucjenama”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!