U splitskom rodilištu minutu nakon ponoći rođena prva ovogodišnja beba

Vijesti 01. sij 202211:22 > 12:08
beba, novorođenče, dijete, porođaj, obitelj, mama i dijete, mama i beba
Izvor: Pexels / Ilustracija

​Prva beba rođena u splitskom rodilištu u prvoj minuti Nove godine je djevojčica s Brača, četvrto žensko dijete u obitelji, a rodilište je u subotu ujutro tradicionalno posjetio i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban.

Župan Boban Kliniku za ženske bolesti i porode posjetio je u pratnji ravnatelja KBC Split dr. Julija Meštrovića i šefa Klinike dr. Marka Mimice, dežurno osoblje darivao je prigodnim košarama sa slatkišima, a za prvorođenu bebu donio je zlatnik, ove godine s likom Marka Marulića.

​Kako je rečeno u izjavama za medije, splitska Klinika za ženske bolesti i porode je 2021. godinu završila s 200 porođaja više nego prethodne, pa je tako rođeno 4410 beba u tom rodilištu koje u pojedinim situacijama zna skrbiti za rodilje od Paga do Prevlake, istaknuo je Mimica.

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak i župan Blaženko Boban na Silvestrovo su posjetili Dispečerski centar Vodovoda i kanalizacije, Javnu vatrogasnu postrojbu grada Splita i Područni ured civilne zaštite nakon čega su bili u Respiratorno-intenzivističkom centru KBC-a gdje su ih dočekali ravnatelj bolnice dr. Julije Meštrović i šef Infektologije dr. Ivo Ivić.​ Potom su otišli u Zavod za hitnu medicinu i Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Komentari

Vaš komentar