Ivica Puljak u Dnevniku N1: Ivošević je vrlo dobar radnik i zaslužuje šansu

Vijesti 10. velj 202218:07 > 19:141 komentar
Izvor: N1

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak gost je Dnevnika N1 televizije. Nakon najnovijeg incidenta njegovog najbližeg suradnika, dogradonačelnika Bojana Ivoševića, splitski gradonačelnik odlučio mu je dati još jednu šansu za popravak.

O svemu je razgovarao s našim Igorom Bobićem.

Na pitanje koliko grešaka njegov zamjenik mora napraviti da bi mu zahvalio na suradnji, Puljak kaže kako ne želi umanjivati problem. “I sada pričam s grčem u želudcu jer smo pogriješili. Mi želimo da je Split grad pristojnih i civiliziranih ljudi. Dogradonačelnik se ispričao, sada će se povući iz javnosti i raditi na svojim komunikacijskim vještinama da se ovo nikad ne ponovi”, kaže splitski gradonačelnik.

vezane vijesti

“To zaista je problem, i on sam je rekao da ponekad ima takav problem. On je besprijekoran radnik i veliki borac za red u splitu i ne želimo ga izgubiti. Zato smo se dogovorili da radi ono što radi najbolje, a to je rad u gradskoj upravi u komunalnim djelatnostima”, kaže Puljak dodajući da i načinom na koji tretiraju ovaj slučaj pokazuju da ne bježe od odgovornosti nego priznaju da ovo nije u redu i da rade na ispravljanju greške.

“Mi ovo ne radimo radi rejtinga nego radi građana. Oni su sigurno zadovoljni našim radom, riješili smo probleme koji se desetljećima nisu rješavali. Nismo se bojali i uhvatili smo se s njima u koštac. Tako ne bježimo ni od ovoga. Siguran sam da će građani prepoznati da smo i u ovome drugačiji. Mi smo svoje greške priznali.”

Na pitanje zašto je Ivošević nezamjenjiv kaže: “On je vrlo dobar radnik, beskompromisni je borac za red u Gradu i zaslužuje šansu da ispravi ono što nije dobro, a to su ponekad njegovi komunikacijski nastupi i odnosi s nekima od ljudi. Povući će se iz javnosti na neko vrijeme.”

Puljak kaže da je ovo “situacija u kojoj je on sam priznao da je pogriješio”.

“Želim vjerovati, a to će se i dogoditi, je da je on mlad čovjek koji će brzo naučiti što treba i neće biti daljnjih problema. On priznaje grešku i tu grešku će sam ispraviti”, kaže.

O tome gdje će Ivošević pohađati radionicu, Puljak kaže da se još uvijek ne zna, ali da mu slijedi kontinuirani rad na poboljšanju komunikacijskih vještina.

“On će to raditi o svom trošku”, zaključuje.

Ivošević je, podsjetimo, verbalno napao urednicu u Slobodnoj Dalmaciji, navodno zbog teksta o sadnji stabala na Marjanu. Neslužbeno, zbog teksta o njegovu ocu. Koji god razlog bio, reakcija dogradonačlenika pokazala je da ima kratak fitilj i da se teško snalazi u politici. Svjestan je toga i bračni par Puljak koji ga svesrdno brani, nalazi mu terapiju i opravdava aktivističkom prošlošću.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar