Prvo pojedite nešto, a zatim popijte šalicu kave, obogaćenu jednom do dvije žlice kakaa.
Sve veći broj istraživanja i mreža stručnjaka za zdravlje crijeva podupiru ideju da kava može koristiti probavnom traktu.
“Polifenoli u kavi mogu hraniti korisne crijevne bakterije, potičući rast i aktivnost. Oni također mogu pomoći u ograničavanju rasta “loših” bakterija, kaže Joseph Salhab, američki gastroenterolog u Davenportu.
25 – 38 kakaovih vlakana dnevno
Naglasio je da se svim tim “blagodatima” može dodati žličica kakao praha u šalicu kave. Kada je u pitanju probava, kava i kakao imaju posebne prednosti.
Odrasli bi trebali ciljati na 25 do 38 grama kakaovih vlakana dnevno, što se postiže dodavanjem žlice ili dvije kakao praha u jutarnju šalicu kave, savjetuje Krstarica.
Ipak, pripazite da kavu ne pijete na prazan želudac jer to može potaknuti lučenje želučane kiseline, a samim time i bolove u želucu. Zato prvo pojedite nešto, a zatim popijte šalicu kave, obogaćenu jednom do dvije žlice kakaa.
Vaš probavni trakt će vam biti zahvalan.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!