Dodajte ovaj sastojak u kavu, probava će vam raditi bolje no ikad

Magazin 12. sij 202508:57 0 komentara
espresso, kava, kofein, šalica kave
Photo by Andreas Behr on Unsplash / Ilustracija

Prvo pojedite nešto, a zatim popijte šalicu kave, obogaćenu jednom do dvije žlice kakaa.

Sve veći broj istraživanja i mreža stručnjaka za zdravlje crijeva podupiru ideju da kava može koristiti probavnom traktu.

“Polifenoli u kavi mogu hraniti korisne crijevne bakterije, potičući rast i aktivnost. Oni također mogu pomoći u ograničavanju rasta “loših” bakterija, kaže Joseph Salhab, američki gastroenterolog u Davenportu.

25 – 38 kakaovih vlakana dnevno

Naglasio je da se svim tim “blagodatima” može dodati žličica kakao praha u šalicu kave. Kada je u pitanju probava, kava i kakao imaju posebne prednosti.

Odrasli bi trebali ciljati na 25 do 38 grama kakaovih vlakana dnevno, što se postiže dodavanjem žlice ili dvije kakao praha u jutarnju šalicu kave, savjetuje Krstarica.

Ipak, pripazite da kavu ne pijete na prazan želudac jer to može potaknuti lučenje želučane kiseline, a samim time i bolove u želucu. Zato prvo pojedite nešto, a zatim popijte šalicu kave, obogaćenu jednom do dvije žlice kakaa.

Vaš probavni trakt će vam biti zahvalan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!