Sigurno ste čuli da je potrebno prvo prokuhati vodu u kojoj ćete kuhati jaja, zatim dodati jaja, ostaviti još nekoliko minuta i potom skinuti s vatre. No, prema američkoj kuharici, to nije najučinkovitiji način jer žumanjak često ostane sirov.
Mary Frances Kennedy Fisher, poznata američka kuharica koja je napisala 27 kuharica, objasnila je kako pravilno kuhati jaja.
Prema njezinim savjetima, žumanjak će biti savršeno kuhan, ali i mekan.
Preporučuje da u lonac stavite hladnu vodu, dodate jaja i brzo zagrijete vodu. Kada voda zavrije, jaja su gotova.
Iako je njezina metoda primila mnogo pohvala, a ljudi koji su je isprobali tvrde da su jaja zaista najukusnija, Mary napominje da postoji jedan mali nedostatak – iako su jaja savršeno kuhana, teže je ukloniti ljusku.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!