Kuglice koje okusom podsjećaju na Rafaelo, ali imaju voćni twist, odličan su izbor za nadolazeću sezonu jagoda. S ovim receptom ne možete pogriješiti jer svi znamo da su jagode i bijela čokolada uvijek dobra kombinacija.
Recept donosi Index.
Sastojci
200 g nasjeckane bijele čokolade
100 ml vrhnja za šlag
100 g kokosovog brašna
50 g krem sira
5jagoda srednje veličine
50 g kokosovog brašna (za valjanje kuglica)
Priprema
Pripremite jagode
Jagode operite, očistite i nasjeckajte na sitne komadiće.
Miješajte
Na srednje jakoj vatri zagrijte vrhnje za kuhanje do vrenja pa prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
Sjedinite sastojke
Umiješajte kokosovo brašno i krem sir te pokrijte plastičnom folijom. Smjesu stavite u hladnjak na 1 sat.
Oblikujte
Čajnom žlicom zagrabite smjesu, spljoštite je i u sredinu stavite komadić jagode. Rukama oblikujte kuglicu pa uvaljajte u kokosovo brašno.
Ohladite i poslužite
Kuglice stavite u hladnjak te ih izvadite 10 minuta prije posluživanja kako bi omekšale.
Napomena: Poželjno je da su jagode ohlađene kako ne bi puštale sok prilikom oblikovanja. Umjesto jagoda možete koristi i drugo voće (maline, borovnice, kupine).
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!