Ovo jelo ne zahtijeva dugo kuhanje. Svi sastojci su vrlo zdravi, a jelo je pravo osvježenje.
Sastojci:
– 500 g junetine
– 300 g rukole
– 300 g rajčice
– 1 crveni luk
– 1 dl crnog vina
– 1 žličica papra
– 1 žličica soli
– 2 žlice ulja
– 1 dl soka od naranče
– 1 ljuta papričica
– 1 lovorov list
Priprema:
Junetinu narežite na trakice, a luk sitno nasjeckajte.
Dinstajte luk pa dodajte junetinu, papar i lovorov list.
Nastavite dinstati dok meso ne porumeni, posolite i dodajte crno vino pa dinstajte dok meso ne bude gotovo.
Pomiješajte sok od naranče, ulje, sol i papar i dobro promiješajte da se sastojci sjedine.
Ovim preljevom prelijte opranu i očišćenu rukolu.
U zdjelu stavite rikulu, gotovu junetinu, rajčicu narezanu na komade i sitno nasjeckanu ljutu papričicu.
Sve lagano promiješajte i poslužite salatu.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!