Oglas

Ne možete pogriješiti: Sarma za koju će vas svi tražiti recept i repete

author
N1 Info
30. stu. 2024. 07:46
Zagreb: Humanitarna akcija Obrok za obrok
Marko Lukunic/PIXSELL/ilustracija | Marko Lukunic/PIXSELL/ilustracija

Kakva bi to bila zima bez sarme? Isprobajte ovaj tradicionalni recept, koji je toliko jednostavan da s njim ne možete pogriješiti.

Oglas

Teško je baš pogoditi svačiji ukus i kreirati recept koji će zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane i poznavatelje domaće kuhinje.

Slažemo se kako je najbolja sarma ona na kojoj smo odrasli i koja dolazi iz obiteljskih kuharica, ali ako se prvi put upuštate u veselu pustolovinu izrade sarmi, prvo pogledajte kako savršeno zarolati sarmu, a onda proučite najbolji recept za sarmu s kojim će vam ovo omiljeno jelo hladnijih dana sigurno uspjeti.

Nakon što prvi put isprobate recept za sarmu potrebano je samo malo laganog balansiranja okusa i razvijanje tehnike kako bi sarmu napravili svaki puta po svom guštu, piše punkufer.

Ali vjerujte i ovaj recept možete prezentirati kao dobru obiteljsku tajnu, na vama je samo još da napravite kremasti pire i počnete dijeliti repete.

1732948807-herb-2805224_1920-1024x617.jpg
Pixabay/ilustracija | Pixabay/ilustracija


Sastojci za sarmu:


- 450 g mljevenog mesa

- 1 manja glavica kiseloga kupusa

- 60 g sušene slanine

- 60 g riže

- 1 manji luk

- 2 režnja češnjaka

- pola žličice crvene paprike

- sol i papar po želji

- 1 lovorov list

Priprema sarme:


1. Odvojite listove glavice kupusa i odrežite im korijen.

2. Nasjeckajte slaninu na komadiće i pirjajte je s očišćenim i nasjeckanim kockicama luka i češnjaka.

3. Pustite da se sastojci ohlade pa ih pomiješajte s mljevenim mesom, sirovom rižom, crvenom paprikom, solju i paprom.

4. Listove kupusa nadjenite mesom, zamotajte ih i presavijte rubove, ponavljajte sve dok ne potrošite sav nadjev.

5. Sarme stavite u dublji lonac, ubacite lovorov list, a eventualni višak kupusa narežite na trakice i stavite kuhati zajedno. Vodom prelijte sarme.

6. Kuhajte na laganoj vatri oko 90 minuta. Poslužite s mekanim pireom od krumpira. Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama