Kuščević aktivirao saborski mandat

Vijesti 10. srp 201911:31 > 11:42
N1

Predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva, HDZ-ov Žarko Tušek, izjavio je da je bivši ministar uprave Lovro Kuščević danas aktivirao saborski mandat.

“U zakonskom roku, gospodin Kuščević je aktivirao mandat koji je bio u mirovanju zbog nespojivosti dužnosti u kojoj se našao nakon izbora za zastupnika u Hrvatski sabor. U zakonskom roku prekinuo je mirovanje, aktivirao mandat i osmim danom otkad je taj zahtjev podnio, on postaje zastupnik u Hrvatskom saboru”, kazao je Žarko Tušek

VEZANA VIJEST

Upitan kako gleda na izjave da Hrvatski sabor postaje “popravni dom” za zastupnike, kazao je:

“Svatko može komentirati bilo koju političku situaciju. Treba ponovno konstatirati da je gospodin Kuščević izabrani zastupnik u Hrvatskom saboru. To je njegov mandat, osvojio ga je na parlamentarnim izborima u 10. izbornoj jedinici. Ne vidim što je sporno da gospodin koji je osvojio mandat taj isti mandat aktivira.”

Na pitanje koga na upražnjenoj funkciji ministra uprave, kazao je da se o imenima nije raspravljalo. 

#related-news_0

Predsjednik HDZ-a izvijestio je o nakanama oko rekonstrukcije Vlade u periodu pred nama. Moramo imenovati novog ministra uprave. Znamo situaciju s ministricom vanjskih poslova i njenim izborom na mjesto glavne tajnice Vijeća Europe. Vjerojatno će, prema naznakama koje imamo, biti i nekih drugih promjena. O konkretnim imenima nismo razgovarali.”

Osvrnuo se i špekulacije da će Sanja Putica zasjesti na mjesto Lovre Kuščevića.

“Imam dobro mišljenje o kolegici Putici. Na više mjesta može biti ozbiljna osoba u Vladi RH ili u bilo kojem drugom dijelu parlamentarnog ili javnog rada.”

Ne smatra da će se do petka znati imena novih ministara uprave i vanjskih poslova.

“Budući da Predsjedništvo HDZ-a o imenima nije razgovaralo, ne vjerujem da ćemo imati imena sutra ili prekosutra. Mi odluke o tome nismo donijeli. Pretpostavljam da će nas predsjednik Vlade izvijestiti oko rekonstrukcije, u kojem obimu, na koji način u kojem vremenu i prostoru i s kojim imenima”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram