Vlada zbog uvođenja eura mijenja više od 80 zakona

Vijesti 24. kol 202212:04 0 komentara
N1

Premijer Andrej Plenković održao je uvodni govor na sjednici Vlade.

“Cilj današnje sjednice Vlade je predložiti Saboru čak 65 prijedloga zakona koje mijenjamo zbog ulaska u europodručje, da u jednom velikom paketu u jednom čitanju prihvatimo svih ovih 65 prijedloga”, rekao je Plenković.

VEZANE VIJESTI

“Mi smo u proteklih nekoliko godina vrlo sustavno radili na ispunjavanju kriterija i pretpostavki da postanemo članica europodručja, što će se dogoditi 1. siječnja 2023.”, rekao je Plenković, dodavši da članstvo u eurozoni Hrvatskoj omogućava bolju zaštitu od kriza.

“Hrvatskoj jača međunarodni položaj, utječe na najviši investicijski kreditni rejting koji smo imali”, dodao je.

Ovo razdoblje koje je pred nama, četiri ključna mjeseca, karakterizirana su s nekoliko važnih procesa, rekao je Plenković.

Prvi je zaštita potrošača, drugi je zakonodavni aspekt priprema, koji rješavamo kroz ove pakete zakona i time osiguravamo pravodobne izmjene zakona i pravnu sigurnost, treći je prilagodba svih segmenata društva na novu valutu i četvrto, da raspravimo prednosti članstva Hrvatske u europodručju, rekao je premijer.

“Sve su to elementi i prednosti ovoga pažljivo vođenoga procesa”, rekao je Plenković.

“Dakle 65 zakona danas, još 23 zakona u razdoblju pred nama, tako da javnost ima predodžbu koliki je to napor zakonodavnih promjena”, rekao je Plenković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!