Bašić: Dug prema veledrogerijama gomila se 20 godina, nismo ga mi kreirali

Vijesti 30. ožu 202120:01 1 komentar
silvio bašić
N1

Dugovi veledrogerijama kroničan su problem našeg zdravstva. Što možemo očekivati od sutrašnjeg sastanka u Dnevniku HTV-a komentirao je državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Silvio Bašić.

“Dug se gomila 20 godina, dug nismo mi kreirali. Uzrok duga je nesrazmjer u troškovima liječenja, koji su vrlo veliki, i izdvajanju za zdravstvo koji su tri puta manji od prosjeka EU”, rekao je Bašić za HRT.

Dodao je kako je primarni cilj Vlade je zdravstvena skrb za naše građane.

VEZANE VIJESTI

“To se manifestiralo i u ovim vrlo ružnim situacijama pandemije i potresa. Uložili smo enormne napore da svaki građanin dobije odgovarajuću zdravstvenu skrb. Niti jedan pacijent neće ostati bez skrbi. Postoje zalihe lijekove u bolnicama. Siguran sam da ćemo vrlo brzo pronaći način ne bi li zadovoljli veledrogerije u njihovim opravdanim traženjima i da život krene dalje kakav je i dosad bio”, rekao je na ptanje hoće li onkološki bolesnici ostati bez lijekova.

Na pitanje koliko će novaca ponuditi veledrogerijama na sutrašnjem sastanku rekao je da to treba pitati ministra Zdravka Marića.

“Ovo nije problem koji možemo riješiti mi u ministarstvu zdravstva, ovo je multiresorni problem i zato je sastanak sutra. Doista smo dužni, ali radi objektivnog informiranja javnosti želim istaknuti da dug nije toliki. Dug je puno manji od 6,5 milijardi kuna. Na dan 28. veljače bio je 3,7 milijardi kuna i o tome ćemo razgovarati”, rekao je Bašić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare