Glasovac o izboru Pupovca na čelo Odbora: To može proizvesti određena trvenja između HDZ-a i DP-a

Vijesti 21. lip 202411:25 1 komentar

SDP-ova saborska zastupnica Sabina Glasovac u N1 Studiju uživo razgovarala je s našom Ninom Kljenak o izboru Milorada Pupovca na čelo Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Navela je da je SDP ozbiljna stranka koja više od dva desetljeća ima isti stav. “Mi 24 godine imamo isti stav i princip – istinski vjerujemo da na čelu Odbora treba biti predstavnik manjina, a drugi postulat je to da ne ulazimo u pravo određenog kluba nego poštujemo ono što su predložili.”

“Smatram da ovdje nema prostora za populizam. Ta ideologija koja stoji iza otpora prema imenovanju predsjednika SDSS-a nama je neprihvatljiva”, dodala je Glasovac.

Smatra da ova situacija može dovesti do trzavica unutar vladajuće koalicije. “Ovo može proizvesti određena trvenja između HDZ-a i DP-a, ali to je njihov problem.”

Komentirala je i slučaj Damira Dekanića koji je jučer podnio ostavku na mjesto župana.

Podsjetimo, Dekanić je u četvrtak na konferenciji za novinare da je podnio neopozivu ostavku, a razlog ostavke je prometna nesreća u kojoj je sudjelovao. Treba dodati i da to nije prva prometna nesreća koju je skrivio.

“Ovu nesreću nije mogao zateškati. Imamo recidivista na mjestu župana. Koliko je puta dozvoljeno griješiti u HDZ-u?”, kazala je Glasovac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare