Medved poslao važnu poruku braniteljima

Vijesti 24. srp 202411:44 16 komentara

Ministar branitelja Tomo Medved pozvao je branitelje, nakon masovnog ubojstva u Daruvaru, da predaju ilegalno oružje i minsko-eksplozivna sredstva koja posjeduju.

Naglašavajući da se u Daruvaru dogodila strašna tragedija, Medved je izrazio sućut obiteljima i rekao da osuđuje čin.

“Neodgovorno je dovoditi u vezu njegov status branitelja s ovim teškim kaznenim djelom”, dodao je.

Pozvao sve koji posjeduju ilegalno oružje da ga vrate. “Hrvatska je sigurna zemlja i nitko nema potrebu držati oružje i minsko-eksplozivna sredstva”, rekao je.

“Mi ćemo i dalje ulagati velike napore u odnosu prema hrvatskim braniteljima, prepoznavati njihove poterbe i načine kako reagirati prema osobama za koje se utvrdi da su ranjive ili sklone počinjenu ovakvih djela. Činimo to koordinirano, sva saznanja koja imamo dijelimo i odmah reagiramo. Surađujemo, zbrinjavamo ljude koji su u potrebi za takvu vrstu zbrinjavanja”, kaže Medved. Spomenuo je i gradnju četiri veteranska cetra za oporavak zdravlja branitelja i još jednom pozvao sve branitelje koji imaju ilegalno oružje da ga vrate i predaju MUP-u i na taja način doprinesu sigurnosti i samih sebe i svojih obitelji i sredine u kojoj žive.

Na pitanje o prethodnim incidentima u kojima je ubojica iz Daruvara sudjelovao, a koji, izgleda, nisu evidentirani u policiji i načinu na koji sustav funkcionira, Medved kaže kako je puno toga bilo u medijima te da je zatraženo da se sve ispita i vidi je li bilo propusta. O konkretnom slučaju nije htio govoriti.

“Vjerujem da naša policija odgovorno radi svoj posao, da činimo sve da Hrvatska bude zaista sigurna, kao što i jest, po svim ocjenama”, zaključuje Medved.

Demografija

Medved je kratko komentirao i prijedlog Domovinskog pokreta da se za svako novorođeno dijete isplati 600 eura jednokratne pomoći.

“Ne postoji jedna mjera koja bi garantirala postizanje demografske revitalizacije. Demografija je bila jedan od naših najvećih prioriteta, svi resori će ih podržavati”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare