Milanović imenovao novog šefa kopnene vojske

Vijesti 23. srp 202416:23 0 komentara
Robert Anic/PIXSELL

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović imenovao je general-bojnika Blaža Beretina na dužnost zapovjednika Hrvatske kopnene vojske, na prijedlog načelnika Glavnog stožera OSRH Tihomira Kundida i uz suglasnost ministra obrane Ivana Anušića.

Milanović je donio Odluke o imenovanju vojnih zapovjednika s danom 22. srpnja 2024., kojima se Beretin imenuje na dužnost zapovjednika Hrvatske kopnene vojske, brigadir Dražen Batrnek na dužnost zapovjednika Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” Hrvatske kopnene vojske, a brigadir Željko Marinov na dužnost zapovjednika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

#related-news_0

Isto tako, na prijedlog Kundida i uz suglasnost Anušića, Milanović je donio odluku kojom se brigadir Damir Stručić raspoređuje na ustrojbeno mjesto zamjenika zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” te odluke o produljenju rasporeda za general-bojnicu Gordanu Garašić na ustrojbenom mjestu načelnice Uprave za planiranje Glavnog stožera s danom 1. kolovoza i za brigadnog generala Miju Validžića na ustrojbenom mjestu načelnika Obavještajne uprave Glavnog stožera s danom 15. kolovoza.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!