Policija objavila detalje nesreće kod Slavonskog Boda: 58-godišnjak pregazio pješaka pa pobjegao

Crna kronika 28. kol 202415:46 0 komentara
Policija objavila detalje nesreće kod Slavonskog Boda: 58-godišnjak pregazio pješaka pa pobjegao.
Armin Durgut/PIXSELL/ilustracija

Pješaka kod Slavonskog Broda teretnim automobilom pregazio je u utorak ujutro 58-godišnjak koji je potom pobjegao s mjesta nesreće, ostavivši tijelo na cesti, izvijestila je policija nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja.

Iz policije su u srijedu priopćili kako su, nakon što im je dojavljeno da je na cesti kod Gornjeg Slatnika zatečeno mrtvo tijelo muškarca, utvrdili da je 58-godišnjak izazvao prometnu nesreću kada je teretnim automobilom naletio i pregazio 47-godišnjeg pješaka, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Nakon očevida i pronađenih materijalnih tragova, analitičke obrade dostupnih podataka, pregleda video nadzora i operativnog rada policija je u utorak oko 12 sati u Kutjevu pronašla vozača i teretno vozilo koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći.

U brodsko-posavskoj policiji kažu da je ova teška prometna nesreća riješena pravovremenom komunikacijom s još dvije policijske uprave – požeško-slavonskom i osječko-baranjskom.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći predan pritvorskom nadzorniku.

Unatrag nekoliko dana četiri nesreće u kojima su počinitelji pobjegli

U policiji navode da su se unatrag nekoliko dana na brodsko-posavskim prometnicama dogodile četiri prometne nesreće u kojima su počinitelji pobjegli s mjesta događaja, no u tri slučaja su ubrzo pronađeni i sankcionirani.

“Bijeg s mjesta prometne nesreće počinitelju nije jamstvo da će ostati nepoznat policiji, jer operativni rad i kriminalističko istraživanje policijskih službenika rezultira uglavnom pronalaskom počinitelja, kao što potvrđuju navedeni slučajevi”, ističu u priopćenju.

Također, dodaju, bijeg s mjesta prometne nesreće osim što nije zakonit, nije niti moralan prema drugim sudionicima čiji život zbog nastanka prometne nesreće može biti ugrožen.

Osim toga, kažu u policiji, počinitelj će se za navedeni prekršaj sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama kazniti novčanom kaznom u iznosu od 1320 do 2650 eura ili kaznom zatvora u trajanju do 60 dana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!