U 3. maju razgovori o mogućoj suradnji s norveškim partnerima

Biznis 09. stu 202115:39
Brodogradilište 3. maj
Izvor: Goran Kovacic/PIXSELL

U Brodogradilištu 3. maj nastoje osigurati nove poslove, a jedan od potencijalnih poslova je izgradnja višenamjenskih modularnih vojnih brodova u suradnji s norveškim partnerima.

Iz 3. maja je s time u vezi u utorak priopćeno da su se “predstavnici riječkog 3. maja i Iskra brodogradilišta iz Šibenika 4. studenoga sastali s predstavnicima norveške tvrtke Kongsberg Defense&Aerospace, riječke tvrtke Navis, norveškog Salt Ship Designa i tvrtke MA-RA iz Zagreba kako bi razgovarali o mogućoj suradnji na budućim projektima na ‘Kongsberg Vanguard’ platformi”.

Sastanku je nazočio i norveški veleposlanik Hakon Blankenborg, koji je iskazao snažnu norvešku podršku projektu, a norveški partneri posjetili su proizvodne pogone 3. maja i iskazali interes za potencijalne poslovne odnose, priopćeno je iz 3. maja.

Kako se u utorak doznaje iz riječkog brodogradilišta, riječ je o razgovorima o mogućoj suradnji na izgradnji višenamjenskih modularnih vojnih brodova za koje je, na osnovi predstavljenog projekta, zainteresirano više europskih zemalja.

Iz 3. maja navode da je, bude li interesa, moguća gradnja takvih brodova i za potrebe domaće ratne mornarice. U 3. maju sada se obavljaju radovi na završetku tri ugovorene novogradnje – brodu za prijevoz automobila (514), tankeru za prijevoz kemikalija (723) i polarnom kruzeru (734), a u tijeku su razgovori o završetku gradnje i prodaji nedovršenog samoiskrcavajućeg broda za rasuti teret (527).

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar