Za različite vrste tijesta postoji niz recepata i trikova pomoću kojih i manje iskusni kuhari mogu pripremiti ukusan kruh, peciva... U nastavku pročitajte uz koje sastojke i načine pripreme možete vaša peciva učiniti još ukusnijima i mekšima.
Iskusni pekari otkrili su što dodaju u tijesto kako bi ono dobilo savršenu teksturu i okus. Riječ je o sastojku koji svatko ima kod kuće – maslacu. Čest je sastojak u receptima za tijesto, ali rijetko se dodaje na način na koji to rade pekari, prenosi N1 Slovenija.
Obično se dodaje komadić maslaca na sobnoj temperaturi, ali kako navodi Krstarica, maslac bi trebalo malo prepržiti prije dodavanja.
Kako dodati maslac?
U tavu dodajte maslac, pa ga, kad se otopi, sve vrijeme miješajući pržite još sedam do osam minuta. Zatim ga ulijte u posudu i ostavite da se ohladi. U tijesto dodajte pripremljeni maslac i dobro ga umijesite.
Pecivo će biti nevjerojatno ukusno i mekano.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!