Nema potrebe za ispiranjem suđa prije slaganja u perilicu, tvrde stručnjaci za čišćenje iz Bon Apetita.
Suprotno popularnom mišljenju, ispiranje suđa prije stavljanja u perilicu samo troši vodu i vrijeme, ali to nije jedina pogreška koju ljudi rade kod punjenja perilica suđa.
Stručnjaci su otkrili koje su to pogreške koje većina ljudi radi te kako pravilno staviti suđe u perilicu, prenosi Večernji list.
Potreba za ispiranjem suđa prije slaganja u perilicu samo je urbani mit, tvrde stručnjaci. Umjesto toga samo maknite sve veće ostatke hrane s posuđa, stavite ga u perilicu te pokrenite proces pranja. Preskakanje ispiranja štedi vrijeme, ali i vodu i novac.
Punite je odostraga prema naprijed
Perilice posuđa treba napuniti sa stražnje strane prema naprijed kako bi se iskoristilo što više prostora, kažu stručnjaci. Preporučuju da se zdjelice i šalice stavljaju licem prema dolje ili pod kutom da se spriječi nakupljanje vode. Tanjure treba slagati na donju policu gdje je pritisak vode najjači za uklanjanje tvrdokornih mrlja od hrane.
Pribor okrenite prema dolje
Pribor za jelo u perilicu suđa uvijek treba slagati tako da je usmjeren prema dolje, a ručke prema gore. Sigurnije je, higijenske i lakše kada se pribor tako sprema.
Bez tava, noževa i daski za rezanje
Tave, oštri noževi i drveni pribor, poput kuhača, uvijek se trebaju prati ručno, a ne u perilici suđa.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare