Vjerojatno pogrešno skladištite maslac: Evo što preporučaju nutricionisti

Cooking 25. svi 202415:06 0 komentara
Pixabay

Maslac je jedan od onih sastojaka koje uvijek želite imati pri ruci za svaki potencijalni recept, a može se pohraniti na ovaj iznenađujući način za jednostavnu upotrebu.

Nezaobilazan je u hrskavim kroasanima, pahuljastoj kajgani ili kremastom pire krumpiru. Iako ljudi maslac obično drže u hladnjaku, to može otežati njegovo korištenje, ali postoji način da maslac ostane mekan. Bolje je kad se čuva izvan hladnjaka.

Maslac kupljen u trgovini bit će dobar ako ga ostavite na sobnoj temperaturi u vašoj kuhinji. Međutim, važno je pokriti ga poklopcem. Razlog tome je sadržaj vlage u maslacu. Budući da maslac ima nizak sadržaj vlage, manje je vjerojatno da će se razviti bakterije, prenosi klix.ba.

Još jedan potencijalni razlog je to što ima malo ugljikohidrata i proteina.

Bree Bell, registrirana nutricionistkinja i stručnjakinja za sigurnost hrane, rekla je: “Maslac je siguran za jelo nakon što je držan na sobnoj temperaturi. Jedan od razloga zašto se ne kvari tako brzo kao drugi mliječni proizvodi na sobnoj temperaturi je to što ima malo ugljikohidrata i bjelančevina, koji su omiljeni izvori hrane plijesni i bakterija.”

Ako se pravilno skladišti, maslac može trajati jedan do dva tjedna izvan hladnjaka. Maslac ne smijete ostaviti u originalnom omotu od voštanog papira jer mogu nastati bakterije.

Također morate biti sigurni da je pohranjen daleko od sunčeve svjetlosti na vrućem danu. Temperatura iznad 21 stupnja Celzijusa prevruća je da maslac ostane vani.

U hladnjaku slani maslac ima rok trajanja od jednog do dva mjeseca. U zamrzivaču može stajati šest do devet mjeseci.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!