Suci počeli bijeli štrajk: “Ove su mjere posljedica ponašanja Vlade”

N1 Komentar 22. sij 202408:56 2 komentara

Sutkinja Trgovačkog suda Ana Nagy razgovarala je s našom Vanjom Kranic o tome kako će izgledati bijeli štrajk sudaca koji je počeo u ponedjeljak ujutro.

Sutkinja je odgodila četiri ročišta danas, a odgađat će ih i narednih dana. Iznimke su hitni postupci i u takvim se postupcima neće odgađati ročišta. Nagy kaže kako očekuju podršku odvjetnika, a nadaju se i podršci javnosti iako razumiju da su građani frustrirani stanjem u pravosuđu.

#related-news_1

“I suci su frustrirani situacijom u pravosuđu i na ovaj način pokušavamo poboljšati stanje pravosuđa. Ovo je u principu usmjereno prema neovisnosti pravosuđa”, govori Nagy.

“Indeksacija je ono na čemu inzistiramo jer se na taj način sustav plaća uređuje transparentno i objektivno. Mi na tome inzistiramo i nećemo odstupiti. Uvijek ostavljamo prostor za konstruktivni razgovor. Indeksacija je bila jasno dogovorena, to nije ništa novo, to je način uređenja sustava i u drugim zemljama. Suci neće odustati od indeksacije zbog ponude nekih materijalnih prava”, jasno kaže.

“Vjerujem da će razum prevladati”, poručuje Nagy na kraju i dodaje: “Ove su mjere posljedica ponašanja Vlade. Ako je Vlada jasno obećala da će napraviti iskorak i sama odredila rok za to i onda sve to skupa nije izvršila, onda je ovo posljedica takvog ponašanja Vade.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare