“Državna odvjetnica je upozorena na slučaj Supetar, Banožića tužim za klevetu!”

Newsroom 16. svi 202219:57 2 komentara
N1

Zviždačica Maja Đerek pojasnila je neke od ključnih elemenata u sukobu grada Supetra i hotela Svpetrvs oko vatrogasnog doma i igrališta.

“Ta imovina nije bila predmet privatizacije, nego je naknadno dodana. To naknadno upisivanje se radilo vrlo rijetko, često zbog pritiska, a u ovom slučaju je na Sudu i poništeno,” kaže Đerek. “Državna odvjetnica u Supetru je i upozorena da mora reagirati i poništiti upis hotela na ta zemljišta. Ne znam zašto to nije napravila, mislim da tu postoji i odgovornost zbog propusta”, kazala je.

Maja Đerek komentirala je i slučaj zapisnika iz kojeg je postalo očito da je ministar Banožić vršio pritisak na nju da ne zapečati državne poslovne prostore korisnicima koji nisu plaćali obaveze.

“Rekao je da se to ne radi dva tjedna prije izbora. Šteta je u tom trenutku za državu bila 4 milijuna kuna, sada je vjerojatno već i šest, jer ništa se nije promijenilo. Ja sam nadopunila svoju kaznenu prijavu, a tužila sam ga i za klevetu zbog svega što je rekao o meni. Vidjet ćemo hoće li nakon Vladinih izmjena zakona suđenje početi u lipnju kao što je planirano”, rekla je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare