Šustar pozvao znanstvenike na raspravu o teoriji evolucije

Vijesti 17. velj 201613:05 > 14:44

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar pričao je u srijedu s novinarima o pitanju kadroviranja zamjenika i pomoćnika ministara.

Otkrio je da je za sve resore dobio pomoćnike i zadovoljan je, a posebno su mu važne financije.

Komentirao je i teoriji evolucije, za koju je rekao da je jako dobro poznaje, i da mu je drago što se aktualiziralo pitanje Ruđera Boškovića. Šustar, koji smatra kako je Bog dizajner svijeta i da je pitanje evolucije i dalje otvoreno, izazvao je reakciju hrvatskih znanstvenika koji tvrde da Šustar zbog toga ne može biti ministar.

“Kao prvo, ja sam znanstvenik. Prvo sam završio mikrobiologiju, a zatim filozofiju. Ova rasprava je jedna od najžilavijih i najtradicionalnijih u povijesti znanosti i povijesti filozofije, to je argument dizajna. Taj argument dizajna ima svoje pobornike s jedne i druge strane, rasprava je vrlo akademska i članak koji smo mi napisali analizira samo logiku argumenta. Ali ta otvorenost, ta ranjivost je nešto što je dobro za znanost. To bi svatko tko se bavi znanošću trebao znati. S posebnim guštom sam otvoren za raspravu sa znanstvenicima koji su me prozvali“, rekao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta za HRT.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.