Plenković odgovorio Milanoviću: Neka se poznati ljubitelj letenja bavi helikopterima

Vijesti 02. ruj 202416:19 0 komentara
Marko Prpic/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na 19. Strateškom forumu na Bledu nakon čega je dao izjavu za medije.

“Ključno je da svi zajedno uložimo napore u rješavanju velikih globalanih izazova”, započeo je Plenković.

“Nije nam dao nikakve podatke, tvrdi da postoji neki njihov državljanin koji je u Hrvatskoj o kojem ne znamo ništa, neka da ime. Očito se sad nalazi u Sribji. Ne znamo o kome se radi, ne djeluje mi to sve ozbiljno”, rekao je Plenković o izjavama premijera Srbije o uhićenom špijunu.

Osvrnuo se i na posljednje izjave predsjednika Zorana Milanovića. “To je klasična diverzija, njemu se razotkrilo da ne znamo za što koristi helikopter, nas napada za korištenje aviona…”

“Da je ovo letio netko iz HDZ-a, već bi bilo milijun pritisaka, otvaralo bi se predmete, a ovdje se svi prave nevješti i glumataju”, dodao je.

“Da je to normalno svi bi mi letjeli s ruskim ili am helikopterima, to je jedna sramota i dobro je da je to izašlo van. Što se tiče Jadrolinije, kad se dogodila ona nesreća, napraivli smo sve što je bilo potrebno, DORH provodi istragu, policija surađuje… Tad je narativ onih koji su protiv nas da trebaju mlađi brodovi… Sad je pila naopako, micanja teme sa sebe – a Milanović je tema, voza se helikopterima kao taksijima”, kazao je Plenković.

“Neka se bavi svojim helikopterima kao poznati ljubitelj letenja u slobodno vrijeme”, proučio je Milanoviću. “Ovo letanje okolo, ne vidim s kojom svrhom, njegov problem nije Jadrolinija.”

“Zašto dvostruki kriteriji prema rasipništvu?”, kazao je.

Što se tiče incidenata s rampom, Plenković je rekao da Sopta i ministar imaju njegovu podršku. “Što bi za svaku nesreću koja se dogodi trebala padati Vlada odmah?!”

Osvrnuo se na raskol u Domovinskom pokretu. Na pitanje može li se dogoditi scenarij da većina dođe u pitanje, Plenković je rekao: “Ne.”

“Nisam se čuo s Radićem nakon njihovih izbora, nismo imali vremena, ali čut ćemo se. Prije izbora su i jedni i drugi bili jasni da će podržavati Vladu. Pustimo malo vremena da se to smiri”, kazao je prmeijer

“Mi smo se navikli igrati sa ruku kao da nas je 150”, dodao je. “Nemamo problem s većinom.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!