Odluka HDZ-a i DP-a: Nova školska godina u Dalmaciji počinje izvođenjem himne

Vijesti 06. ruj 202416:03 0 komentara
Pexels

Domovinski pokret Splitsko-dalmatinske županije objavio je na svojoj Facebook stranici dokument kojeg potpisuje HDZ-ov župan Blaženko Boban u kojem traži da sve škole na području Splitsko-dalmatinske županije, prvi dan nastave počnu izvođenjem himne.

“Himna nije ratnička”

“Na adrese svih škola u županiji poslane su preporuke da nova školska godina započne intoniranjem nacionalne himne. Resorni pročelnik i župan uputili su ravnateljima poziv da nova školska godina započne primjerenim isticanjem nacionalnih obilježja i izvođenjem nacionalne himne”, stoji u objavi.

“Na ovu ideju došli smo nakon što smo svjedočili nizu incidenata koji su za cilj imali nasrtaj na naš identitet, kulturu i tradiciju. Grubim nasrtajima na naš narod i domovinu možemo se suprotstaviti samo edukacijom i njegovanjem osjećaja pripadnosti već od najranije dobi. Stoga će uskoro izvođenje nacionalne himne postati sastavni dio početka nastavnog procesa”, dodaju naglasivši kako “naša himna nije ratnička.”

“Jedna je od rijetkih himni na svijetu koja slavi prirodne ljepote države o kojoj govori i ljepote njenih ljudi. Lijepa naša najbolje oslikava dušu našeg naroda. Stoga, kada čujete ovih dana kako netko ima nešto protiv izvođenja himne u školama trebate znati kako taj ne želi dobro ni našem narodu ni našoj Domovini”, zaključili su u objavi.

U dokumentu koji su objavili traži se da prvi dan nastave krene s izvođenjem himne. Traži se i isticanje hrvatske zastave te se savjetuje ravnateljima škola koje ih nemaju, da ih nabave.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!