Hrvatske ceste greškom ilustrirale projekt slikom srušenog mosta u Baltimoreu

Vijesti 04. srp 202416:54 0 komentara
CHIP SOMODEVILLA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Hrvatske ceste (HC) u srijedu su predstavile maritimnu studiju budućeg mosta između Splita i Kaštela, stotinjak milijuna eura vrijednog objekta koji bi se trebao graditi u sklopu projekta "Novi ulaz u Split" i predstavljati novu vezu drugog najvećeg grada u državi s autocestom.

Pritom se HC-u potkrao nevjerojatan gaf: samu studiju ilustrirali su fotografijom – srušenog mosta

U prezentaciji ovog dokumenta, naime, nalazi se fotografija velikog mosta u američkom Baltimoreu koji je prije tri i pol mjeseca nastradao u udaru kontejnerskog broda, što je u tom trenutku bila svjetska vijest, prenosi Tportal.

Francis Scott Key u Baltimoreu, izgrađen je daleke 1972. godine, a po svojim dimenzijama, odnosno visini od 56 metara, sličan je onome koji se planira nad Kaštelanskim zaljevom.

Nije sasvim jasno zašto je odabran upravo ovaj most, niti koja je uopće svrha njegove fotografije osim da popuni prostor u prezentaciji, niti zašto u HC-u i izrađivaču maritimne studije, Pomorskom fakultetu iz Rijeke, nisu u međuvremenu reagirali i pronašli neku prikladniju fotografiju.

Screenshot / Splitsko-dalmatinska

U međuvremenu, onemogućen je pristup prezentaciji na kojoj se našao gaf, odnosno postavke su promijenjene na privatne pa joj sada samo osobe s direktnim linkom mogu pristupiti.

Screenshot / SCRIBD

Projekt se planira pedeset godina

Za ilustraciju sporosti ovih procesa služi brza cesta Split – Omiš, u stvarnosti obilaznica gusto naseljenog područja koja se planira punih pedeset godina. Prije dvadesetak godina službeno je započela njena gradnja, a 2016. ministar Oleg Butković proglasio je ovaj projekt “apsolutnim nacionalnim prioritetom”.

Na jučerašnjoj prezentaciji predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić rekao je da on neće biti potpuno dovršen ni do 2030. godine, a prije tog roka neće se realizirati ni “Novi ulaz u Split”, kojega je vlada Andreja Plenkovića prije šest godina također proglasila “strateškim državnim projektom”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!