Ministar o kolapsu: Nije bilo kvara u Hrvatskoj, građani će brzo dobiti struju

Vijesti 21. lip 202413:51 1 komentar
Ante Šušnjar
N1

Povodom međunarodnog poremećaja u opskrbi električnom energijom izjavu za medije dali su ministar gospodarstva Ante Šušnjar i direktor Sektora za vođenje elektroenergetskog sustava HOPS-a Danko Blažević. Istaknuli su da je veći dio gradova već opskrbljen strujom, dok će ostatak građana također brzo ponovno biti opskrbljen električnom energijom. Dodali su i da se još uvijek ne zna uzrok nestanka struje te da službe rade na utvrđivanju okolnosti.

Ante Šušnjar je rekao da je bez struje ostao dio Hrvatske, Crna Gora i Albanija: “Utvrđuju se detalji i uzroci. Naše službe do sada nisu utvrdile da se radi o o bilo kakvom kvaru kod nas, a s obzirom na to da se radi o sustavu spojenih posuda i dio naše mreže je ostao bez napona. Veći dio gradova je ponovno opskrbljen električnom energijom, postoje posebne procedure za vraćanje napona jer se radi o vrlo osjetljivim stvarima. Sve dežurne ekipe su na terenu i vjerujem da će svi građani vrlo brzo biti opskrbljeni električnom energijom”, kazao je.

Još uvijek se ne zna uzrok

Ministar je odgovorio na pitanje hoće li opet nestati struje: “Ovaj ispad je došao samo do Zadra, a mi smo intervencijom stručnih službi od sjevera prema jugu pustili struju i zato smo opskrbili naše građane strujom ili ćemo ih brzo opskrbiti dok ostale zemlje još rade na tome”, kazao je.

Šušnjar je rekao da se još uvijek ne zna uzrok nestanka struje: “Može biti zbog temperatura, prevelike potrošnje”, kazao je i dodao da će se utvrditi sve okolnosti.

Danko Blažević istaknuo je da je do nestanka struje došlo oko 12:20 sati: “Ovo što se dogodilo kod nas dogodilo se trenutno. Ne bih volio izletjeti s informacija, ali preliminarno je dalekovod između Grčke i Albanije ispao, ali to je u sferi nagađanja”, rekao je.

“Ne vjerujem da će se ponoviti”

Odgovorio je na pitanje je li dio Slavonije ostao bez struje: “Cijela BiH je ostala bez napajanja, pa vjerujem da su se i u rubnim dijelovima dogodili ispadi”, kazao je Blažević.

“Ne vjerujem da će se ovo ponoviti”, dodao je.

Ministar je istaknuo da je zadovoljan reakcijom službi: “Ljudi i sada predano rade da i posljednje kućanstvo dobije struju”, rekao je Šušnjar i dodao da ako bude potrebno stupit će se u kontakt i s ministrima ostalih zemalja.

Tijek događaja iz minute u minutu pratite OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare