Nevjerojatna priča o obnovi u Zagrebu: “Mi smo taoci u zgradi dok je ima!”

Vijesti 23. kol 202314:54 0 komentara
N1

O sporoj obnovi nakon zagrebačkog potresa i s kojim se sve problemima građani susreću u N1 Studiju uživo govorila je Svjetlana Antonini, jedna od stanarki zgrade za koju tvrdi da je ugrožena jer su u tijeku radovi koji se odvijaju bez dozvola.

“Stanujem na trećem katu, to je kuća koja je vidno oštećena nakon potresa i sada smo suočeni s rekonstrukcijom prostora bivše kavane Hemingwaya koja zahvaća rušenje nosivih i pregradnih zidova, za što imamo dokumentaciju i umjesto toga, umetanje željezne konstrukcije. Prema našim podacima, nemaju prijavljeno od projekta do građevinske dozvole, zaštite spomenika, apsolutno sve je ilegalno”, kazala je.

Navodi da se dva puta obraćala Državnom inspektoratu, a kontaktirala je i Gradski zavod za zaštitu spomenika i kulture te dodaje da su stanari zvali i policiju kad nešto primijete.

“Mi nemamo ni dogovor ni ugovor što smo kao sustanari dužni imati, imaju zaštitu ispred ulaza i ne puštaju nikog ni u blizinu”, kazala je Antonini.

“Mi smo taoci u zgradi dok je ima, jer je zgrada ozbiljno konstrukcijski sada devastirana rušenjem zidova bez dozvole, suglasnosti i nadzora”, dodala je.

Ističe da je statika zgrade već narušena.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!