PNUSKOK provjerava napise o načelnikovu peglanju službene kartice po Austriji

Vijesti 20. srp 202210:152 komentara
Dusko Jaramaz / Pixsell

Istražitelji PNUSKOK-a, kako neslužbeno doznajemo, izuzimaju dokumentaciju u općini Murter-Kornati u sklopu provjera informacija o načelnikovu nenamjenskom korištenju općinske kartice.

Načelnik Toni Turčinov, kako neslužbeno doznaje Index, osim u austrijskom klubu, karticu je koristio i u jednom austrijskom restoranu. Svota plaćena 28. prosinca 2019. godine iznosila je 958,68 kuna.

Istragu, inače, u ovakvim slučajevima provodi USKOK, ali na teren izlaze službenici Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK-a).

Račun iz austrijskog restorana zapravo je minoran u odnosu na listu sumnjivih troškova koje je, prema pisanju portala Telegram, Turčinov platio općinskom karticom u prvih šest mjeseci 2019. godine. Najsuspektnije je potrošenih 1560 proračunskih eura sredinom travnja te godine u austrijskom klubu La Cocotte.

Turčinov je tvrdio da je karticu u klubu upotrijebio greškom jer je slična njegovoj privatnoj kartici te da je, kako bi obeštetio Općinu, osobno podmirio trošak smještaja općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal. Iz hotela su, međutim, Telegramu osporili autentičnost računa.

Nakon izbijanja afere, načelnik je objavio da podnosi ostavku na mjesto vijećnika u županijskoj skupštini, ali i da nastavlja “dalje raditi na projektima koje smo započeli u Općini Murter Kornati, uz podršku svojih suradnika i sumještana”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

 

Komentari

Vaš komentar