Matijević: Puljku jedino zamjeram što je iskoristio termin seksualnosti invalida

Vijesti 13. lip 202210:34 > 11:57 0 komentara
N1

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Splita Davor Matijević za N1 je komentirao napise Večernjeg lista koji je u nedjelju na portalu objavio da “posjeduje mučne prepiske s eksplicitnim seksualnim audio i video zapisima između Bojana Ivoševića, bivšeg splitskog dogradonačelnika i bivšeg gradskog vijećnika Luke Baričića – s dvije djevojke iz Srbije od kojih se jedna predstavila kao maloljetna”. Obojicva su to demantirali.

“Rekao sam već prije da osobno ne želim komentirati afere ukoliko se ne tiču graske uprave, gradske politike, ali moram priznati da mi je bilo uznemirujuće čitati ono sinoć, ali ne želim o tome pretjerano razmišljati. Mislim da će sadržaj koji truje skrenuti fokus s puno važnijih tema. Prepustit ću neka bivši gradonačelnik sam objašnjava postupke suradnika i neka se sami pravdaju. Gospodinu Puljku jedino zamjeram što je iskoristio termin seksualnosti invalida. Kao vijećnik sam baš na temu osoba s invaliditetom imao puno govora, rada, sinoć sam s nekim udrugama komentirao. Taj termin ih je pogodio jer se njihova seksualnost tretira na drugačiji način i ljudski bi Puljka zamolio da malo bira termine, neka brani suradnike ali i bira termine jer riječ je o jednoj posebnoj skupini”, rekao je Matijević.

VEZANA VIJEST

Baričić je između ostalog, navodno, naveo djevojci da bi je doveo u Grad i namjestio joj posao. Bojan Ivošević opovrgnuo je navode da je u komunikaciji na društvenoj mreži mlađoj ženi slao eksplicitne slike i snimke seksualnog sadržaja, a Ivica Puljak najavio je prijavu policiji zbog prevare na internetu.

“Moram priznati da je sadržaj koji sam imao prilike čitati šokantan i trebalo bi prepustiti njima da objasne. Za mene nema tu baš previše manevarskog prostora za opravdati se”, smatra Matijević.

Ne želi, kaže, politički profitirati na ovakvim situacijama.

“Ne želim se naslađivati tuđoj nesreći ili gluposti, ne želim politički profitirati na nečijim gafovim. Ne želim dobiti niti jedan glas jer sam manje zlo. Ne želim biti manje zlo ovom gradu. Mislim da sam pokazao da imam konkretna rješenja i inicijative i želim dobiti povjerenje birača svog sebe, svog programa, a ne zbog nečije gluposti ili afere”, ističe Matijević.

Podsjetimo, kandidat Centra za gradonačelnika Splita Ivica Puljak, kandidat za zamjenika Bojan Ivošević i bivši gradski vijećnik Centra Luka Baričić, održat će danas u podne izvanrednu konferenciju za medije koju možete pratiti uživo na N1 televiziji i na našem portalu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!