Dio Dalmacije bez struje, načelnik Tribunja: Budimo solidarni, ugasite klime

Vijesti 18. srp 202413:53 > 16:34 0 komentara
Toplinski val, a dio Dalmacije bez struje.
Hrvoje Jelavic/PIXSELL/ilustracija

U srijedu navečer je veći dio Vodica i okolnih mjesta ostao bez struje. Na Prviću, otoku u sklopu vodičke mjesne zajednice, nema struje već par sati. Struja se pojavila jutros oko 10 sati pa ubrzo ponovno nestala.

“Noćas smo mislili da ćemo se ubiti. Nismo mogli upaliti klimu, ventilatore… Dvije male nećakinje su se jadne kupale u znoju cijelu noć”, rekla nam je čitateljica s Prvića za Index.

U dijelovima Vodica još nema struje, temperatura trenutno iznosi oko 36 Celzijevih stupnjeva, a i špica je turističke sezone. Osim klimatizacijskih uređaja i ventilatora ne rade ni frižideri, kao i drugi kućanski uređaji. Kako piše Index, struje nema ni u Zablaću ni Brodarici.

HEP: Došlo je do ispada dalekovoda Vodice-Bilice

Voditelj službe za vođenje pogona HEP-a Laris Višković rekao je za portal Info Vodice u čemu je problem sa strujom. Višković kaže da je došlo do ispada dalekovoda Vodice-Bilice, koji je osnovni smjer napajanja za trafostanicu Vodice. Radi se o trafostanici koja napaja cijeli krug Vodica, a ispad se dogodio oko 23:03.

“Odmah smo pokušali ponovno uspostaviti napajanje putem dalekovoda, ali nismo uspjeli. Zbog toga smo prebacili napajanje na novu trafostanicu Kapela”, rekao je Višković za Info Vodice.

Sinoć Prvić, Jadrija i dio Srime bez struje zbog redukcije opterećenja

Zbog potrebnog balansiranja i redukcije opterećenja južni dio Srime, Jadrija i Prvić ostali su bez struje tijekom noći.

Višković govori da je tijekom jutra došlo do rasterećenja te da su svi korisnici ponovno dobili napajanje. Trenutno se radi na otklanjaju kvara na podzemnom kabelu Vodica i prvom stupu dalekovoda prema Bilicama.

“Dok se kvar ne otkloni, morat ćemo povremeno rasterećivati mrežu jer nema dovoljno kapaciteta iz smjera Kapele, pa su mogući prekidi u opskrbi”, rekao je šef službe za vođenje pogona HEP-a za lokalni portal.

Načelnik Tribunja: “Ugasite klime, hajdemo biti solidarni”

Oglasio se i načelnik Općine Tribunj Marko Grubelić, koji je na Facebooku pozvao sugrađane da ugase klime: “Ovim putem apeliram na sve da ugase klima uređaje. Neki imaju struju, neki nemaju. Kad bismo smanjili potrošnju, veća je šansa da bismo je trenutno svi imali. Situacija nije idealna, nitko nije birao kvar na glavnom vodu prema Vodicama i Tribunju, ali smo tu sada gdje jesmo. Službe se trude, međutim kvar je velik. Hajdemo biti solidarni”, stoji u načelnikovoj Facebook objavi.

Kvar i na čiovskom dalekovodu

“Nekolicina građana s područja Čiova prijavili su našoj redakciji kako nemaju struje. Prema neslužbenim informacijama, saznali smo kako je prije nešto više od pola sata došlo do kvara na 10 kilovoltnom dalekovodu – zemljani spoj na dionici između TS 35 Čiovo i TS Čiovo 4 Duhanka. Djelatnici HEP-a pokušavaju za dio Slatina, Arbanije i Mastrinke uspostaviti napajanje iz drugog voda – vodnog polja Čiovo 3”, piše u Facebook objavi Gradskog radia Trogir.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!