U Zagreb stižu rabljeni tramvaji. Tomašević govorio i o košnji, komarcima…

Vijesti 22. kol 202311:45 4 komentara
N1 / Ilustracija

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je danas redovnu press konferenciju. Najavio je ondje kupnju tramvaja.

Raspisali smo natječaj za kupovinu rabljenih tramvaja. Nedavno smo potpisali ugovor o kupnji 20 novih tramvaja, no na njih se mora čekati, za proizvodnju treba 2 godine. Mi sad sad trebamo tramvaje i odlučili se za natječaj za rabljene tramvaje. Spremamo i natječaj za kupovinu još dvadeset novih tramvaja.

Njemački grad Augsburg dao nam je ponudu, tramvaji su pogodni tračnicama, kupit ćemo ih 11 i koštat će 2,7 milijuna eura. Stari su 15-20 godina, što je manje od prosječne starosti sadašnjih tramvaja u Zagrebu, a koja je 27 godina. Jedan novi tramvaj košta 2 milijuna,  ovih 11 kupujemo za otprilike iznos jednog novog”, rekao je Tomašević.

10.000 oštećenih stabala

Na pitanje o tome zašto je Zagreb nepokošen, podsjetio je na strašnu oluju koja je pogodila Zagreb ovoga ljeta.

“Broj oštećenih stabala je 10.000 i prioritet je bio raščišćavanje grada”, rekao je.

Podsjetio je da je već rekao da će se do rujna raščišćavati posljedice nevremena. “Svatko tko ima dvorište zna koliko je ovog ljeta rasla trava, imali smo puno padalina i visoke temperature. Trava raste ko luda. Imamo kombinaciju tih vremenskih uvjeta i najjače oluje u povijesti Zagreb. Tijekom rujna stabilizirat će se stvari”, ponovio je.

Suzbijanje komaraca

“Manje je žalbi na komarce ovoga ljeta nego što je bilo lani. Suzbijanje komaraca od svibnja ide pojačano, opet zbog mnogo kiše”, rekao je.

“Redovni program suzbijanja komaraca pojačan je i bit će pojačan”, dodaje. Najavio je da ovaj petak ide pojačano suzbijanje na Jarnu jer su građani javili da ih ima. Pozvao je građane da dojavljuju i dalje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare